Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

V for βία… REMEMBER REMEMBER, THE 6TH OF DECEMBER…

“6-12-2008. Η αρχή μιας νέας εποχής”… μιας νέας εποχής όντως..? ή μήπως ρίχνουμε στάχτη στα μάτια του κόσμου διότι πάλι κάτι στραβό κάναμε
(βλ. βατοπ-αιδοιο) και πρέπει κάπως να το κουκουλώσουμε?? (με ή χωρίς τους κουκουλοφόρους παιδιά?). Εξάρχεια ώρα 0. Παιδί 15 ετών νεκρό από σφαίρα «αστυνομικού»… Οδομαχίες, πλιάτσικα, χημικά, καμένα μαγαζιά, καμένες τράπεζες αλλά και... καμένα μυαλά… τα Μ.Μ.Ε. φρόντισαν δεόντως γι’ αυτό.. εικόνες βίας, εικόνες που τραβούν τα βλέμματα αν μη τι άλλο. Εικόνες που ανεβάζουν τα νούμερα τηλεθέασης. Εικόνες άρρωστες που προωθούν τη βία και την προπαγάνδα σε βάρος των διαδηλώσεων.. Αλήθεια, βλέποντας ΜΟΝΟ εικόνες βίας ποιος έχει το θάρρος να κατέβει στην πορεία? Δημιουργείται αίσθημα φόβου.. οι αναρχικοί, οι γνωστοί-άγνωστοι, οι κουκουλοφόροι.. όλοι στο ίδιο τσουβάλι σύμφωνα με τους δημοσιογράφους. Φυσικά για να αποδοθεί κάποιου είδους ισορροπία (σύμφωνα πάντα με το γούστο και τα κέφια των Μ.Μ.Ε.) αποδίδονται ευθύνες και σε αστυνομικούς.. έτσι για να μας αγαπήσει κι άλλο ο κόσμος.. έτσι! Να καταφέρουμε να κρατήσουμε τον απλό πολίτη καθηλωμένο στον καναπέ του, να κερδίσουμε την τυφλή του εμπιστοσύνη!

Πλιάτσικο… ντροπή…αίσχος…χάος, αναρχία, ανασφάλεια… Δεν θα διαφωνήσω ότι είναι μεγάλη βλακεία (πολύ λάιτ το λέω) το πλιάτσικο που έγινε το οποίο φυσικά είχε άμεσους αποδέκτες τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων που λεηλατήθηκαν (αν και πρόσφατα δημοσιεύματα εντοπίζουν αστυνομικούς και γνωστούς-άγνωστους παρέα…). Όταν όμως πριν από 1 μήνα περίπου μαθαίναμε όλοι ότι ο εφραίμ είχε στο λογαριασμό του εκατομμύρια ευρώ, απ’ τα οποία φυσικά κάποια ήταν περιουσία του δημοσίου (δηλαδή του ελληνικού λαού!!), εκεί λοιπόν γιατί δεν έγινε… λαϊκό δικαστήριο απ’ τα Μ.Μ.Ε? Επέμειναν σε φράσεις του τύπου «μαύρα χρήματα, «λεφτά… άγνωστης προέλευσης» κ.ο.κ… φταίνε κι εδώ οι διαδηλωτές, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μετανάστες, οι κουκουλοφόροι, οι αναρχικοί, οι ακροδεξιοί, οι κεντρώοι, οι παράπλευροι, η εξοστρακισμένη(!!) σφαίρα, η ζαρντινιέρα, ο Αλέξης...? Καλά Χριστούγεννα επί τη ευκαιρία.. Να πάτε εκκλησία να ακούστε και λόγους του Άνθιμου μετά τη λειτουργία, έχουν βάση.. Να πάτε να τους φιλήστε και το χέρι. Να πάτε να σας εξομολογήσουν. Α, και μην ξεχάστε να ρίξετε κέρμα στον κουμπαρά για να ενισχύστε το (φτωχό) ίδρυμα που φέρει το όνομα «εκκλησία». Συνεχίστε να εθελοτυφλείτε όσοι θέλετε. Κατά τ’ άλλα οι διαδηλωτές είναι οι αλήτες και οι βάνδαλοι.

Η εξέγερση/επανάσταση/ο ξεσηκωμός- πείτε το όπως θέλετε –ξεκίνησε. Θέλουν δε θέλουν μερικοί (ναι αυτοί που μας υπνωτίζουν) θα αναγκαστούν (οι ίδιοι!) να καταπιούν τα υπνωτικά που μας ποτίζουν. Ο άνθρωπος είναι σε στάδιο παρακμής, το βλέπουμε όλοι. Βοηθήστε ο ένας τον άλλο στην προσπάθεια ανάκαμψης, της νέας αρχής που μας περιμένει. Είναι η ευκαιρία μας. Αφήστε πολιτικές ιδεολογίες και θεωρίες γι αγρίους στην άκρη και δείτε την αλλαγή, νιώστε την, ενεργοποιηθείτε. Η πολιτική συνείδηση είναι πολυτιμότερη της πολιτικής-ιδεολογικής ταύτισης. Ο θάνατος του Αλέξη ήταν η αφορμή. Συνεχίζουν τον πόλεμο εναντίων των προσπαθειών μας. Όμως το ποτάμι πίσω δε γυρνά. Ο λαός δεν ξεχνά και σε τέτοιες περιπτώσεις δεν συγχωρεί. Η πολυπρόσωπη βία που ασκούν δεν θα περάσει.

ΥΓ. ΑΛΕΞΗ ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ…
ΥΓ2. REMEMBER REMEMBER THE 6TH OF DECEMBER
ΥΓ3. παραθέτω στίχους από ένα τραγούδι…

“is this just some small price that we are learning to pay for your social insecurity? they try to take my history away from me, social insecurity… they’ll look at me, they’ll try to take my life...

so this is your democracy? i call it damn hypocrisy, if you ask me i'll tell you if that's your life...”

levellers - social insecurity

Η. Κ.

1 σχόλιο:

Jack Reylan είπε...

Athos soviets instigate riots to avenge Ukraine velvet. Greece needs a neutralizing junta like during Crimea to prevent soviet access to the straits.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟ